Да узнаеш бъдещето си в Хонконг - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да узнаеш бъдещето си в Хонконг
Автор: Мира Янева

В Хонконг тези персони са много популярни, особено сред местните хора. Защото китайците са суеверни.

Ако попаднете в района на Нощния пазар при Темпъл Стрийт в квартал Коулун, преминете отвъд сергиите и ще попаднете на много интересно място. Малка уличка, която излиза на градините на храма Тин Хау, е пълна с десетки гадатели. Всеки един от тях стои пред малка масичка и е готов да ви предостави съветите си за брак, любов, деца, учене, работа. Някои гледат на ръка, други хвърлят карти, трети гледат в огледало - в крайна сметка методите за надникване в бъдещето не са безкрайно много.

Друго място, където ще ви предложат да разбулят тайните на бъдещето ви, е храмът Уонг Тай Син. Самият храм е много красив и посещаван - нищо чудно да ви се наложи да почакате на опашка, докато влезете.

Храмът обаче има и друга употреба. В залата за молитви има съд, пълен с малки номерирани пръчици. Трябва да разклатите съда, докато не падне една пръчица. След като видите номера на нея, може съвсем недвусмислено да се каже какво е вашето бъдеще – от някой от многобройните гадатели, които се мотаят наоколо.

Разбира се, всеки е свободен да вярва в тези неща или не. Китайците с гадателски способности обаче правят цяло състояние от суеверието на сънародниците си.

За чужденците често проблем е езиковата бариера. Тези, които искат да узнаят бъдещето си, могат да потърсят табелката „English” на някои от масичките или пък просто да намерят приятел, който говори кантонски китайски. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин