Точат секира за тв врачките

  • 14 ноември 2012 07:27

  • 1617
  • 1
Точат секира за тв врачките
©

Съветът за електронни медии (СЕМ) разследва телевизионните врачки и екстрасенси за това, че подвеждат хората с предаванията си и мямат с цените на телефонните импулсите, пише "България днес". 

Според изданието в последния доклад на регулатора той постановява, че медиуми, екстрасенси, гадатели и лица, практикуващи алтернативна медицина накърняват интереса на зрителите, като най-голям е риска за подрастващите.

От СЕМ са категорични, че подобни предавания не могат да бъдат санкционирани по никоя законова рамка, но те могат да предоставят подвеждаща информация и зрителите трябва да бъдат предупреждавани за това.

Създателите на такъв род предавания плащат за ефирно време на различните телевизии. Често обаче електронните медии отговарят, че нямат отношение към съдържанието на формата, а само чрез заплащане предоставят ефирно време. Проворка на регулатора е показала, че някои от тв лечителите предписват различни лечения, които могат да бъдат назначени само от лекар.

Що се отнася до телефонните импулси  - те често се изписват с дребен шрифт и трудно могат да се разчетат от зрителите. Лечители също изпращали към аудиторията скрита реклама, която не била обозначена по надлежния ред.  Данните от мониторинга на СЕМ ще бъдат изпратени до МЗХ и Комисията за защита на потребителите.

Последвайте канала на

1617 1

Коментари 1

Добави коментар
,

2012.11.14 | 09:44

1
Да направят ВУЗ за врачки и баячки,без това няма такъв и ще са им законни рецептите.

Добави коментар

Водещи новини